De Jap 日本語

de japHieronder zijn de berichten te lezen van De Jap; iemand die onze vereniging altijd en overal volgt en hier verslag van uitbrengt. Wie de Jap is, zal altijd wel een raadsel blijven. Mochten jullie het weten, laat het ons dan weten. Maar willen we het eigenlijk wel weten?... 

Veel plezier met het lezen van zijn berichten:

Zondag 18 mei organiseerde schutterij St.Sebastianus Sevenum het eerste Bondsschuttersfeest van de Bond Juliana. We moesten om 12:15 uur in ons clublokaal café schillings aanwezig zijn want de bus zou op tijd vertrekken. Hoezo op tijd, onze bus is normaal gesproken altijd te laat. Surprise, surprise, de bus was al aanwezig. Onze secretaris Martijn Dekkers loodste iedereen de bus in en we vertrokken richting Sevenum. Normaal stopt de chauffeur rustig bij de drie kronen om daar nog een paar leden op te pikken, was het deze keer wel iets anders. De bus moest vol in de ankers en dan zeggen ze nog wel dat vrouwen twee dingen tegelijk kunnen (multitasking) mooi niet dus, onze vrouwelijke chauffeur was het alweer vergeten dat zij moest stoppen. Maar niet alleen bij ons ging het net goed, ook onze Koning Jan Poulissen was al halverwege naar Sevenum toen hij erachter kwam dat hij zijn pet vergeten was en konden zij dus retour. Al met al zijn we toch allemaal op tijd in Sevenum aangekomen.

Om half twee stelde we ons op voor de inspectie en werd onze nieuwe koningin Els Poulissen voorgesteld aan de vereniging, nou als Jap mag ik gerust stellen, ook dit jaar mag ons Koningspaar gezien worden, oké, onze koningin trekt alle aandacht. (sorry Jan) Na de inspectie begon de optocht en deze ging nagenoeg perfect, de afstanden klopten, de bochten waren redelijk en we zagen er op ons best uit. Alleen jammer dat de jury dit niet gezien heeft, dan maar ons best doen met schieten. De zestallen werden opgezet door onze schietcommissie en de buks kon door de buksmeesters ingeschoten worden. Er werd dus niets aan het toeval overgelaten en onze schutters moesten de rest doen. Daar komen de schutters, eerst de A-klassen, toen de B-klasse en toen de C-klasse. Hier was een kleine communicatie storing, Hardy Mertens begon als eerste schutter in C en onze buksmeester dacht dat het nog een B schutter was. Hardy had drie treffers, alleen in de verkeerde rij. We gaan nu niet gelijk vertellen dat Piet Dekkers de buksmeester was, want wie verwacht nou dat er nog 7 punten staan als alle zes de schutters al geschoten hebben, en als we eerlijk zijn verwachten wij zoiets in de A-klasse en niet in de B-klasse. Na deze blunder lette Piet dus des te beter op waar geschoten moest worden en zo gebeurde het dan ook dat Wim Ambaum onder de buks stond en Piet hem mededeelde dat Wim aan de rechter zijde moest schieten. Nou Wim, Piet bedoelde aan de rechterzijde van de lat en niet bij de buren aan de rechter kant. Maar ja, onze oplettende leden hadden allang met hun scherpe blik geconstateerd dat Wim een streepje voor had, een blauwe nog wel, Wim weet nog niet dat we een witte onderbroek moeten dragen i.v.m. het doorschijnen van onze uniformbroeken. Toch was het een geslaagd Bondsfeest in Sevenum en hebben uiteraard onder het genot van een lekker glaasje Brands nog gezellig na gevierd tot het moment weer aanbrak dat we weer richting huiswaarts keerde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 12 april werd er in Tegelen traditie getrouw door beide schutterijen het Koningschieten gehouden, nou traditie? Beide schutterijen organiseerde het wel op dezelfde dag, zelfs op de zelfde locatie. Maar het was net de reclame van Twix, de één was al aanwezig, terwijl de andere schutterij zich aan de Tegelse bevolking liet zien. Aan de rechter zijde waren de bonnen alleen s’middags geldig terwijl aan de linker zijde de bonnen het gehele jaar geldig zijn. Is toch net de Twix reclame daar op het schuttersterrein.

DSC02241.JPG

Maar laten wij het hebben over ons eigen Koningschieten. Om 14:00 uur werd er vanuit ons clublokaal vertrokken naar onze nog regerende Koning, iedereen in volornaat opgesteld om te vertrekken en ja, daar gebeurde het dan, onze vaandel en uiteraard de vaandeldrager zelf waren niet aanwezig, en een schutterij zonder vaandel is als een kip zonder hoofd. Dit kwam dan ook tot uiting tijdens onze optocht naar de Koning, diverse leden hadden hun boorden nog open staan, de ander had geen handschoenen bij zich en als klap op de vuurpijl stond onze Koning nog net niet gereed, hij was wel verder gevorderd als in 2012. Na wat correctie van onze commandant en de voorzitter was onze Koning toonbaar en konden wij de weg vervolgen door de Tegelse straten naar het schuttersterrein. En ja hoor, onze vaandel was komen opduiken en het ging stukken beter, met de groep wel, iedereen aanwezig en zette hun beste beentje voor, toen begon onze commandant raar te doen, commando’s op de verkeerde voet, links zeggen terwijl de schutters naar rechts moeten, gelukkig voor de commandant dat het ervaren rotten zijn en weten wat ze moeten doen. Eenmaal op het schuttersterrein aangekomen, kwamen toch voor een klein momentje beide schutterijen bij elkaar, heel klein momentje maar, na de toespraak van onze Burgervader Dhr.Scholten en het openingsgebed van Pastoor Dautzenberg gingen de nieuwe leden onder het vaandel en scheidde de wegen van beide schutterij zich weer. Na diverse rondes op de vogel geschoten te hebben viel bij Jan Poulissen de vogel omlaag en is Jan onze nieuwe Koning 2014, nadat Jan het Koningszilver omgehangen kreeg kon het feest dan eindelijk losbarsten en werd er gevierd tot in de late uurtjes.

Voor een impressie van onze Koningsdag zie onze foto map Koningschieten.

Veel kijk plezier, De Jap. 

CIMG2426

 Nadat diverse leden van ons tijdens wintermaanden hard gewerkt hebben om ons onderkomen weer in orde te maken, nadat de gemeente Venlo deze afgekeurd had omdat de hoogte op een paar centimeter te laag was. Heeft de harde kern het voormekaar gekregen om dit voor het aanvang van het nieuwe seizoen met een paar centimer over nu weer helemaal volgens de regels in orde te hebben. Nu kon dan eindelijk gepoets worden onder het strenge oog van onze dames, en dit was wel even nodig. Er waren me toch een paar kerels bij die dachten met 1 emmer sop de gehele dag door te komen. Mooi niet dus, onze heren kregen even een cursus poetsen en het ziet er nu weer spik en span uit.

Jeroen

 Jeroen is voor de carnavalsdagen uitgekomen als jeugdadjudant op de Vijverhof school. Jeroen ook bij onze vereniging altijd met goed humor aanwezig en voorop in het maken van de gezelligheid. Tijdens de carnavalsdagen zijn bijna alle leden van St. Martinus zeer actief. De één als adjudant, de meeste voor opvulling in de diverse zalen c.q. tenten en onze Leon Gerards voor ons welzijn. Leon was deze dolle dagen actief bij de E.H.B.O en hield met zijn collega’s een oogje in het zeil.

 Leon

Joomla templates by a4joomla