De Jap 日本語

de japHieronder zijn de berichten te lezen van De Jap; iemand die onze vereniging altijd en overal volgt en hier verslag van uitbrengt. Wie de Jap is, zal altijd wel een raadsel blijven. Mochten jullie het weten, laat het ons dan weten. Maar willen we het eigenlijk wel weten?... 

Veel plezier met het lezen van zijn berichten:

Zondag 24 november waren de verwachtingen hoog gespannen. Het was eindelijk zo ver. Sinterklaas en zijn pieten zouden onze vereniging bezoeken. ’t Pröpke had van te voren al hard gewerkt om het lokaal gezellig en feestelijk aan te kleden. En met succes! Het was echt heel erg gezellig geworden.

Om 3 uur zaten 17 kinderen, groot en klein, vol spanning met hun papa’s, mama’s, opa’s en oma ’s te wachten tot het eindelijk zo ver was dat hij komen. Met de neuzen tegen het glas gedrukt stonden ze te wachten tot hij eindelijk toch écht kwam. Toen Sint en zijn Pieten eindelijk daar waren en iedereen goedendag gezegd hadden, ging Sint zich prinsheerlijk zitten in  de stoel die al voor hem klaar stond en werden alle kinderen naar voren geroepen. Na een welkomstwoordje door de voorzitter en een paar sinterklaasliedjes, werden alle kindjes een voor een naar voren geroepen voor een kort gesprekje met de Sint.

Toen uiteindelijk alle kindjes bij Sinterklaas geweest waren, werden nóg 3 kindjes naar voren geroepen, of beter gezegd… onze 3 sappeurs! Sinterklaas had namelijk vernomen dat deze grote jongens pas geïnstalleerd waren, maar dat er nog iets ontbrak aan hun uniform. Dus dichtpiet had samen met malle pietje hard zijn best gedaan om hun uniform toch compleet te krijgen. Na een mooie gedicht, kregen deze 3 grote jongens de grootste cadeaus die lagen te wachten en mochten ze samen met de andere kinderen open maken. Maar oeps… de rugzakken die ze kregen, waren een beetje klein uitgevallen.. Die malle pietje toch… Nadat iedereen uitgelachen was en alle kindjes samen met hun papa’s, mama’s, opa’s en oma’s Sinterklaas en zijn Pieten bedankt en uitgezwaaid hadden, werd er nog gezellig na gekletst onder genot van een drankje.

 

20191124_164757(0)

Zaterdag 9 november tijdens de St. Martinus viering stonden bij Broederschap St. Martinus Tegelen twee installaties op het programma. Na Jaren heeft Broederschap St.Martinus Tegelen weer een beschermheer. Don Willems een rasechte Tegelse en sinds 2005 getrouwd met zijn echtgenote Sylvie, ook hebben zij beide twee kinderen, dochter Julie en zoon Charly. Don is eigenaar van VeTeBe maar nog veel belangrijker is dat Don een echte verenigingsman in hart en nieren is. Verder zijn de heren Pascal Willems, Maurice Idink en Jeroen Wijnands geïnstalleerd als sappeurs. Dit is voor Tegelen een totaal nieuwe discipline.

We wens alle vier de heren veel succes in hun nieuwe rol.

DSC_0068

DSC_0143

Op zaterdag 28 september heeft Broederschap St. Martinus te Tegelen 2 primeurs gehad in haar 173-jarig bestaan. Als eerste heeft de Broederschap voor het eerst in haar geschiedenis een jeugdkoning. Tijdens een spannende strijd schoot de 9-jarige Jordin Elbers tot eerste (vrouwelijke) jeugdkoning van Broederschap St. Martinus. Jordin is sinds 2 jaar de vaste bordjesdrager van de vereniging en schiet als jeugdlid ook regelmatig mee op de Bondsschuttersfeesten van de Bond Juliana Noord & Midden Limburg.

Daarna heeft de 58-jarige Bert van Dijk een vroegtijdig cadeautje voor zijn verjaardag op dinsdag 1 oktober gekregen. Hij heeft zich bij het 74e schot tot koning geschoten. Omdat dit de 5e keer in zijn carrière bij onze vereniging was, mag hij zich na komend schuttersseizoen in 2021 tevens het jaar dat Broederschap St.Martinus 175 jaar bestaat de eerste keizer van onze vereniging noemen. Bert is eerder in 1982, 1996, 1997 en 2009 koning geweest en heeft dus 10 jaar moeten wachten tot zijn grote wens eindelijk uitkwam. Bert is de afgelopen 22 jaar een van de officieren van de vereniging geweest. Daarvoor is Bert 12 jaar lang de Tamboer-majoor van onze Broederschap geweest.

Wij wensen beide koningen van harte proficiat met hun behaalde titel.

 

DSC_0172 DSC_0260

Zondag 18 augustus organiseerde St.Martinus Maasbree alweer het 3de en laatste Bondsschuttersfeest van de Schuttersbond Juliana.
 
Tijdens de optocht behaalde wij de volgende prijzen;
3de Plaats             Beste houding in militair uniform
1ste plaats             Beste defilé in militair uniform
1ste prijs                Beste commandant in militair uniform (Gé Arts)
 
Over het gehele seizoen behaalde wij als groep in de optocht;
2de plaats             Mooiste geheel in militair uniform
2de plaats             Beste houding in militair uniform
1ste prijs                Beste defilé in militair uniform
 
Met windbuksschieten werd er deze zondag gestreden wie er jeugd Bondskampioen werd;
In de categorie 5 t/m 8 jaar behaalde;
1ste plaats             Ymke Dekkers
3de  plaats            Puck Ramaekers
In de categorie 9 t/m 11 jaar;
3de plaats             Jordin Elbers
 
Bij het schieten met de grote buks behaalde;
B-Klasse               4de plaats
D-Klasse               3de plaats
 

DSC_0425

Zondag 23 juni organiseerde St.Urbanus Grashoek het 2de Bondsschuttersfeest van de Schuttersbond Juliana.
 
Tijdens de optocht behaalde wij de volgende prijzen,
3de  plaats Mooiste geheel militair uniform.
2de  plaats Beste houding militair uniform.
2de plaats Beste defilé militair uniform.
1ste prijs Beste Commandant (Gé Arts).
1ste prijs Vaandeldrager (Dennis Rameakers)
1ste prijs Beste Bordjesdrager (Jordin Elbers).
 

DSC_0314

Vrijdagavond 14 juni 2019 ontvingen wij het droevige bericht dat onze schuttersvriend.

                                       Theo Beurskens

                             op 67 jarige leeftijd is overleden.

Theo is op 46 jarige leeftijd lid geworden van Broederschap St.Martinus te Tegelen maar in deze 21 jaar dat Theo lid was heeft hij zich op vele taken zeer verdienstelijk ingezet. Theo was zeer betrokken bij het schieten als buksmeester. Ook tijdens onze verhuizing naar onze huidige locatie heeft Theo vele uren achter het lasapparaat doorgebracht om voor de gezamenlijke schutterijen van Tegelen de schietmasten te maken voor onze huidige kogelvangers.

Theo zal donderdag 20 juni 2019 met schutterseer zijn laatste reis starten.

De crematieplechtigheid is om 16:00 uur in het crematorium Venlo

Grote Blerickse Bergenweg 30

Te Venlo-Blerick

Wij zouden het op prijs stellen indien er schutters komen dat ook zij geüniformeerd zouden zijn.

 

Th.Beurskens

Zaterdag 18 mei hadden wij onze 2de onderlingschieten met onze zuster verenigingen uit Venlo, Blerick, Reuver, Belfeld en Tegelen. Primeur deze middag was dat ook de jeugd aanwezig was en zij zelf een onderlinge wedstrijd hadden met de windbuks. Er waren 9 jeugdleden aanwezig en het ging er zeer professioneel en geconcentreerd aan toe.  Na diverse rondes geschoten te hebben was Mike de Winden de uiteindelijke winnaar deze middag. Buiten met de grote buks Behaalde de A-klasse de 3de prijs, de B-Klasse de 1ste prijs en de C-klasse de 2de prijs.

Na het enthousiasme van de jeugd kunnen wij concluderen dat wij hier over moeten nadenken om dit op alle onderlingen schieten te verwezenlijken.

 

DSC04223

Op zondag 26 mei 2019 organiseerde Broederschap St. Urbanus in Belfeld het 1ste Bondsschuttersfeest van de schuttersbond Juliana.

Tijdens de optocht behaalde wij de volgende prijzen,

2de  plaats Beste houding militair uniform.
2de  plaats Mooiste geheel militair uniform.
1ste  plaats Beste defilé militair uniform.
1ste prijs Beste Bordjesdrager (Jordin Elbers).
3de   prijs Beste Commandant (Gé Arts).
 
Met schieten behaalde wij de volgende plaats;
A-schutters gedeelde 1ste plaats
B-schutters 3de  plaats. 
C-schutters 1ste  plaats.
Met als gevolg, dat we zelfs na jaren weer de dagprijs gewonnen hebben!
 
En ten slotte is ons jeugdlid Puck Ramaekers Jeugd Bondskoning geworden met de windbuks voor de jeugd 5 t/m 8 jaar.
 

Puck

 Het winterschieten 2018-2019 zit erop. De eerste keer was in 2014, we hebben er nu dus 5 seizoenen op zitten. Spannend was het afgelopen zaterdag van het begin tot het einde.

 
Dagwinnaars werden Eveline Willems (108 in de A), Herman Marx (105 in de B) en Luc Tomassen (106 in de C).
Luc moest hiervoor nog wel eerst kavelen met Astrid, 45 tegen 44. Jeu Schreurs (ook 106 in de A) schoot met kavelen 43 punten. Dagwinnaars totaal werden Eveline, Luc en Astrid.
 
Dan de competitie.
Aan het begin van de avond stond vast dat Herman Marx in de B en ondergetekende in de A kampioen zouden worden.
In de C leek Dennis Ramaekers kampioen te worden maar kon Astrid nog in punten gelijk komen. En dat gebeurde dus ook. Er moest gekaveld worden en daarmee trok Astrid aan het langste eind: 47 tegen 45. Hiermee werd Astrid dus kampioen in de C. Astrid en Dennis Ramaekers promoveren naar de B.
 
In de B stonden Pascal en Ton met hetzelfde puntenaantal op plaats 2 en moesten dus kavelen voor promotie. Pascal schoot 45 punten en Ton 42. Vervolgens moest Pascal kavelen met Piet Spoelstra voor een plaats in de A. Ook hier toonde Pascal zich de sterkste: 46 tegen 43. Hierdoor promoveren Herman en Pascal naar de A. 
 
Wim Ambaum en Piet Spoelstra schieten volgend seizoen in de B. Jan Poulissen en Henk Willemsem in de C.
De volgende wintercompetitie hebben we ook een D-klasse.
  

Winterkampioen 2018

Joomla templates by a4joomla