Zaterdag 22 april werd het jaarlijkse Koningschieten gehouden bij Broederschap St.Martinus te Tegelen. Traditie getrouw vind deze altijd plaats op de zaterdag na Pasen. Voorafgaand aan het Koningschieten werd eerst nog het regerende Koningspaar Ton Peeters en Linda Nieskens-Peeters thuis afgehaald en dit jaar hadden wij de beschikking over de Oeles bus. Nadat wij bij Ton werden voorzien van een hapje en een drankje gingen we naar de ontmoeting plaats waar wij gezamenlijk met onze zustervereniging St.Anthonius door de Tegelse straten marcheerde richting het schuttersterrein. Hier stonden de genodigde en de Duitse schutterij die al 40 jaar te gast zijn bij St.Anthonius ons op te wachten. We werden toegesproken door Hans Breit voorzitter van St.Anthonius en onze Burgemeester Dhr.Antoin Scholten. Na deze toespraken opende onze pastoor Fr. Marc Louie M.Carlo met een openingsgebed het Koningschieten 2017 en konden de nog regerende koningen van hun zilver ontdaan worden.

Na diverse rondes en spannende minuten was het Nanette Ramaekers-Ubben die de vogel omlaag schoot en zich hiermee verzekerde van koningszilver.

Nadat onze toekomstige voorzitter Ton Peeters Nanette versierde met het Koningszilver kon het feest beginnen en deze ging dan ook door tot in de late uurtjes.

11 Nanette puck en Dennis 

 

We wensen Nanette veel succes en vooral veel plezier in het schuttersseizoen 2017

Joomla templates by a4joomla